أشهى أطباق العيد “العكاوى الحارة بالبصل”



أشهى أطباق العيد “العكاوى الحارة بالبصل”
فى العيد لازم تجربى وصفتنا ,

لا تفووووتك,

بجد روعة فى الجمال,

الكل هياكل صوابعه وراها

وهتكون من أكلاتك المفضلةاللى هتقدميها فى كل عزوماتك



المقادير :

1 عكوة متوسطة”زيل العجل”
2/1 كيلو بصل قاورمة صغير
3 ثمرة بصل مفروم
2 ثمرة فلفل حار
2 ثمرة طماطم مبشورة
1 ملعقة بهارات
1 ملعقة زعتر
1 ملعقة كمون
2 ملعقة زبدة



طريقة التحضير :

قومى بتتبيل العكاوي بالملح والفلفل والزعتر والبهارات والكمون والبصل
ضعي قليل من الزيت في مقلاة ثم ضعي البصل
وفي مقلاة أخرى ضعي ملعقة زبدة ثم ضيفي العكاوي وقلبيهم إلى أن تأخذ اللون الذهبي ثم ضعي البصل المفروم فوقها وحركي الخليط
ثم انقليها في إناء كبير وضيفي البصل القاورما فوقهم وقلبي ثم زودي القليل من الماء وغطيها ثم ضعي قطع بطاطس والفلفل والطماطم وباقى البهارات وقلبي الخليط إلى أن تنضج ويمكن أن تضعيها قليلا في الفرن
وبالصحة والهنا,,,

0 التعليقات:

إرسال تعليق